Het groene hart van de wijk begint te kloppen

nlparkreeh-baharNieuws

Het groene hart van de wijk begint te kloppen - Park Reehorst Ede

Kinderen uit groep 5/6 van de Koningin Beatrixschool hebben samen met wethouder van Huijstee vleermuiskastjes opgehangen in het pas aangelegde park van de nieuwe woonwijk Park Reehorst in Ede. De leerlingen weten na een gastles alles over vleermuizen en de routes die zij vliegen.

Vleermuizen kunnen vanaf nu hun vliegroute vervolgen door het park. Vanwege woningbouw in het gebied moesten er een aantal bomen gekapt worden. Deze bomen maakten deel uit van een bestaande vleermuisroute. Om te voorkomen dat de dieren uit het gebied vertrekken, is er in het ontwerp rekening gehouden met bepaalde boomstructuren. Hierdoor kunnen de vleermuizen hun route vervolgen door het centraal gelegen groene park; het hart van de wijk.

Wethouder van Huijstee: ‘Leuk dat de kinderen op deze manier betrokken zijn bij dit mooie stukje natuur. Zij weten nu alles over vleermuizen en zorgen voor leven in het pas aangelegde park van de wijk’.

Wonen in Park Reehorst: aan populariteit geen gebrek
De woningverkoop in Ede trekt aan. En dat merken we ook in Park Reehorst. De woningen en vrije kavels gaan als zoete broodjes over de toonbank.

Wonen in Park Reehorst betekent:

• wonen in het groen. Openbaar groen rondom de wijk, het Hora-bos op loopafstand. En misschien wel het mooiste: een heerlijk groen park midden in de wijk.
• diversiteit voor jong en oud. Koopwoningen, huurwoningen, eengezinswoningen, rijwoningen, tweekappers en vrije kavels. Veel is mogelijk.
• nieuw wonen. Binnen de charmes van de omliggende bestaande wijken. De wijk ligt tussen de Reehorsterweg, de Oude Kerkweg, de Diedenweg en de Sportlaan.
• kleinschaligheid. In totaal staan er ongeveer 240 woningen op het programma. Deze worden gefaseerd gebouwd tussen 2015 en 2020.
• rust en toch alle voorzieningen in de buurt. Op loopafstand van intercitystation Ede-Wageningen en binnen korte tijd op de A12.

Terug naar nieuwsoverzicht